Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić razgovarao sa članovima UO KBSA

Delegacija UO Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA) u sastavu: Mirzet Mujčić, Fadil Cvrk, Murat Muratović, Semir Đulić i Emir Ramić je razgovarala sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Željkom Komšićem.
Pored predsjedavajućeg Predsjedništva, sastanku su prisustvovali ambasador BiH u UN Sven Alkalaj, generalni Konzul BiH u Chicagu Elvir Resić i članovi kabineta Komšića.

Nakon uvodnih izlaganja članova UO KBSA, gospodin Komšić je pohvalio rad KBSA, naglasivši kako su aktivnosti KBSA pozitivno ocijenjene u domovini Bosni i Hercegovini. Predsjedavajući Predsjedništva BiH je naglasio značaj aktivnosti Instituta za istraživanje genocida Kanada, istakavši koliko je bitno što Kanada obilježava državne praznike BiH. Obećao je da će učiniti sve da posjeti i Kanadu za Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine sljedeće godine, te da će takođe pozvati premijera Kanade Justin Trudeau u zvaničnu posjetu BiH. U toku razgovora dotaklo se tema o evroatlanskom putu BiH, ekonomskoj povezanosti BiH sa državama na Balkanu, odnosu države BiH prema dijaspori i dijaspore prema državi BiH. Gospodin Komšić je istakao značaj inicijative otvaranja počasnih konzula BiH u SAD i Kanadi.

Predsjedavajući Predsjedništva je svim članovima delegacije UO KBSA poklonio srebreni grb Bosne i Hercegovine.

Gospodin Komšić je boravio u Americi na poziv Bosanske zajednice u Chicagu, povodom 25. novembra Dana državnosti BiH.

Informativna Služba KBSA

Source: KBSA