U Zvorniku vjernici napadnuti dok su išli na Bajram namaz

U Zvorniku su jutros (08.08.2013) napadnuti vjernici koji su krenuli na bajram-namaz.

U ulici koja vodi prema džamiji trojica mladića su presreli vjernike koji su se kretali prema džamiji Begsuja da obave sabah i bajram-namaz. Najprije su bili verbalni napadi, psovke i vrijeđanje. Prisiljavali su ih da govore „Pomoz Bog“. Među napadnutim je bio i student Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu Elnur Mehmedović koji je tokom ramazana bio na praksi u Zvorniku.

Međutim, nisu se zaustavili na verbalnim provokacijama, te su predsjednika džematskog Odbora Nezira Dardagana fizički napali zadavši mu udarac pesnicom u lice. Napadnuti Nezir Dardagan je zbog toga umjesto u džamiji na bajram-namazu i obilježavanju Ramazanskog bajrama završio u bolnici.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Uhapšen napadač koji je jutros pretukao Bošnjaka u Zvorniku

Policija u Zvorniku uhapsila je 25-godišnjeg R.Z. zbog sumnje da je fizički napao predsjednika zvorničkog džematskog Odbora Ismake zajednice Nezira Dardagana. Zvornički mediji su javili, pozivajući se na informacije iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina, da je N.D. u napadu, do kojeg je došlo oko 4.45 sati, zadobio lakše povrede te da je u toku saslušanje napadača i dalji rad na ovom slučaju.

Podsjetimo, sedamdesettrogodišnji povratnik Nezir Dardagan fizički je napadnut kada je krenuo na Bajram-namaz.

U ulici koja vodi prema džamiji trojica mladića su presreli vjernike koji su se kretali prema džamiji Begsuja da obave sabah i bajram-namaz.

Prvo su to bili verbalni napadi, psovke i vrijeđanje, a zatim i fizički napad na Dardagana, kojem su u bolnici u Zvorniku konstatovane “lakše” tjelesene povrede, nakon čega je pušten kući.