Selma Adžem na muzičkoj pozornici Evrope

U više navrata pisali smo o mladoj Goraždanki Selmi Adžem koja na muzičkoj pozornici Evrope krči sebi put. Naravno, za to je glavni adut njen izuzetan glas. Za ovo ljeto svoje fanove Selma je počastila novom obradom Merlinove pjesme Lelo, koja je prije nekoliko dana postavljena na You Tube i za to vrijeme više od 35.000 ljudi je odslušalo Selminu izvedbu. Naravno, nismo propustili priliku da pitamo Selmu o motivima zašto baš Merlin i ova pjesma: “Pa jednostavno zato što je Merlin legenda i njegovu prvu pjesmu Sve je laž  koju sam obradila na You Tube je pregledalo preko 100.000 slušalaca. Nakon toga obradila sam Merlinovu drugu pjesmu Lelo i po odzivu publike vidim da sam pogodila u “sridu”. Komentari su izuzetno povoljni, mnogi su pohvalili ovu akustičnu obradu Merlinovog hita i naravno da sam jako zadovoljna. Inače, u realizaciji ovog projeka prateći vokali bili su Bosanci iz Londona, bračni par Mujesira i Željko Mastnak, članovi nekadašnjeg London Sevdah Hora i režiserka Nerma Meahadžić. Veliko hvala dugujem mom pratećem bendu “Selma & The Sound” u kojem akustičnu gitaru svira moj vjerenik Jonny Ertl,  kapiten FC Portsmuth.”

Podsjetimo se, Selma se prijavila na učešće u tv-showu  Tražim zvijezdu, pod nazivom Teenstar, u organizaciji njemačke TV kuće RTL 2. Na ovom je takmičenju mladih tinejdžerskih zvijezda Selma bila jedina predstavnica Austrije. Među oko 7.000 prijavljenih kandidata najprije je ušla među njih 40, a potom s još 13 mladih zvijezda iz Austrije, Njemačke i Švicarske nastupila i u finalu festivala “Teenstar”. U to vrijeme  je snimila svoju prvu kompoziciju, koja se nalazi na zajedničkom CD-u učesnika finala.

Drugi popularni zabilježeni nastup  Selma je imala u još jednom tv-showu pod nazivom Popstars, u izdanju njemačke TV kuće Pro7, gdje je došla do posljednje faze takmičenja, među 10 kandidata.

Namik Alimajstorović