Vuk i njegove obmane

“Vuče, ovo je pravi Bono”, poručila je svjetski poznata poslovna žena i humanitarka iz Sarajeva Sanela Jenkins predsjedniku Generalne skupštine UN-a Vuku Jeremiću, objavljujući fotografiju s Bonom koju prenosi agencija Anadolija.

bono

Vuk Jeremić priznao je da je obmanuo javnost objavljujući na društvenim mrežama fotografije na kojima zajedno sa popularnim pjevačem, liderom grupe U2, Bonom, diže tri prsta.

Nakon što je Sanela Jenkins objavila kako joj je Bono rekao da se s Jeremićem nikad nije fotografisao, predsjednik Generalne skupštine UN-a priznao je da se fotografisao sa lažnim Bonom.

Bono je deklarirani prijatelj Bosne i Hercegovine. Ljubav prema Sarajlijama i ostalim stanovnicima BiH iskazao još tokom rata pozivajući sa koncerata širom svijeta svjetske lidere da zaustave zločine u BiH. U više navrata boravio je u Sarajevu gdje je 1997. grupa U2 održala spektakularan koncert.

Sanela Jenkins i Bono su višegodišnji prijatelji, a fotografija koju objavljuje agencija Anadolija nastala je na zabavi koju je nedavno u Los Angelesu organizirao Elton John.

Sa Bonom su se fotografirali i Sanelini prijatelji koji su nazvali jadnim Jeremićev pokušaj da oblati ovu svjetsku zvijezdu i humanitarca i da ga udalji od Bosne i Hercegovine koju je uvijek podržavao.

Sanela Jenkins poslala je agenciji Anadolija fotografije s Bonom uz šaljivu poruku: “Vuče, ovo je pravi Bono.”

 

Source:Klix.ba