Kačavenda razriješen dužnosti vladike

Sinod Srpske pravoslavne crkve razriješio je danas dužnosti vladiku zvorničko-tuzlanskog Vasilija Kačavendu, saznaje Tanjug.

Kačavenda nije želio da komentariše odluku Sinoda. Kako je Kačavenda Tanjugu rekao, tim povodom će se oglasiti Crkva, a i on je najavio saopštenje.

Kačavenda je poslednjih dana bio u fokusu javnosti zbog skandaloznih snimaka sa nepoznatim mladićima.

Sa snimcima je bio upoznat i Sinod, a Kačavenda je tim povodom izjavio da je od MUP-tražio potvrdu ili demanti postojanja takvih snimaka. U protivnom, on je zaprijetio tužbom protiv svih koji su ga “blatili i klevetali”.

Sinod Srpske pravoslavne crkve zvanično je saopštio je da je prihvatio ostavku episkopa zvorničko-tuzlanskog Vasilija Kačavende i za administratora eparhije postavio vladiku banjalučkog Jefrema.

U saopštenju crkvene vlade se navodi da je episkop Vasilije razrješenje od službe aktivnog episkopa podnio 6. novembra prošle godine iz zdravstveih razloga, kao i da je tada njegova ostavka načelno bila prihvaćena.

Napominje se da je on, radi završetka započetih projekata, zamoljen da ostane u službi do maja ove godine, odnosno do redovne sjednice Sabora.

Redovna sjednica Sinoda SPC zakazana je za 21. maj.

 

Source: TANJUG

Vise o Kacavendi i njegovom hobiju mozete pronaci na web stranici www.kurir-info.rs