Džeko: Pobjeda bi bila poklon za rođendan

Napadač bosanskohercegovačke nogometne reprezentacije Edin Džeko uoči kvalifikacijskog meča sa Grčkom za Svjetsko prvenstvo 2014, 22. marta u Zenici izjavio je da očekuje tešku utakmicu, ali da vjeruje u bh. tim i kako se nada da će BiH nakon tog susreta ostati vodeća u grupi, prenosi Fena.

“Naša želja je da i nakon ovog meča ostanemo prvi, tako da ćemo pokušati odigrati maksimalno ozbiljno, taktički dobro i nadati se povoljnom rezultatu. Za nas bi i remi iz ove utakmice bio odličan, s tim što ćemo dati sve od sebe da pobijedimo. Grčka je snažna reprezentacija s iskusnim pojedincima i odličnom odbranom. Bit će teško igrati protiv njih, ali mislim da strpljivom i pametnom igrom možemo parirati njihovoj taktici”, poručio je Džeko na svojoj internetskoj stranici.

Dodao je da bi želio postići pogodak za svoj 27. rođendan, ali da mu je od toga važniji uspjeh tima.

“U rođendanskim porukama i čestitkama mnogi su zaželjeli da postignem pogodak u toj utakmici. I sam imam veliku želju za tim, a ukoliko se to desi poklanjam ga svim Bosancima i Hercegovcima koji su vjerovali u mene i u nas. Naravno, u ovakvim utakmicama nebitno je ko će postići gol, već je najbitniji dobar rezultat, a to bi mi bio i najljepši poklon za 27. rođendan. Naglasio bih i to kako ova utakmica nije odlučujuća, ali da bismo pobjedom nad Grcima definitivno imali jednu brigu manje”, dodao je Džeko.

Pozvao je navijače da i ovaj put podrže reprezentaciju i budu njen 12. igrač.

Žrijeb grupa za svjetsko nogometno prvenstvo 2014. godine bit će održan šestog decembra u brazilskom ljetovalištu Costa do Sauipe, saopćila je Međunarodna nogometna federacija (FIFA) nakon sastanka s brazilskim organizatorima.

“Potvrđeno je da će žrijeb za SP 2014. biti održan u Costi do Sauipe, u državi Bahia, šestog decembra u 13 sati po lokalnom vremenu”, navodi se u saopćenju FIFA-e.

Predsjednik FIFA-e Sepp Blatter nakon sastanka je izjavio kako očekuje da će Brazil na vrijeme biti spreman organizirati prvenstvo, uprkos stalnim kašnjenjima u izgradnji stadiona.

Source: Aljazeera Balkan