BiH – Grcka

U petak (22.03) će naš nacionalni fudbalski tim u Zenici na Bilinom polju u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo snage odmjeriti sa Grčkom, a za danas je zakazano okupljanje izabranika Safeta Sušića.

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine danas će se okupiti na Ilidži gdje će boraviti do petka za kada je zakazan susret sa Grčkom.

Selektor našeg nacionalnog tima Safet Sušić na okupljanje je pozvao 25 igrača s tim da je među pozvanim i Miralem Pjanić, koji zbog povrede najvjerovatnije neće biti spreman za duel sa Grčkom.

Određenih problema sa povredom ima i kapiten Zmajeva, Emir Spahić, kojeg muče sinusi, no prema riječima našeg selektora, stoper našeg nacionalnog tima trebao bi biti spreman za susret.

“Treba respektovati grčku reprezentaciju jer trenutno puno bolje kotiraju od nas. Stalno igraju na svjetskim i evropskim prvenstvima i meni je cilj da ostanemo na prvom mjestu. Treba pokušati dobiti utakmicu i sve uraditi da je ne izgubimo. Neće biti lako, to svako zna, a ja nisam od onih koji daju bombastične izjave. I bez Miralema možemo da sastavimo dobru reprezentaciju. Igramo kod nas, a iz Grčke će biti jako malo navijača”, izjavio je Sušić.

Spisak reprezentacije Bosne i Hercegovine: Asmir Begović (Stoke), Asmir Avdukić (Borac), Jasmin Fejzić (Aalen), Boris Pandža (Mechelen), Emir Spahić (Anži), Toni Šunjić (Zorya), Mensur Mujdža (Freiburg), Ognjen Vranješ (Alania), Ervin Zukanović (Gent), Muhamed Bešić (Fenercvarosi), Miralem Pjanić (Roma), Senad Lulić (Lazio), Sejad Salihović (Hoffenheim), Adnan Zahirović (Dinamo Minsk), Elvir Rahimić (CSKA), Haris Medunjanin (Gaziantepspor), Senijad Ibričić (Kasimpasa), Muamer Svraka (Željezničar), Miroslav Stevanović (Sevilla), Zvjezdan Misimović (Guizhou), Ivan Sesar (Elazigspor), Avdija Vršajević (Hajduk), Vedad Ibišević (Stuttgart), Edin Džeko (Man. City), Edin Višća (Istanbul BB).

Source: sportsport.ba/A. Beganović

VIDEO – Šaljiva obrada poznate pjesme “Miljacka”, Halida Bešlića koja je nastala u produkciji radija Q Zenica, kao najava za kvalifikacioni susret BiH-Grčka tj. specijalno izdanje emisije “Navijačko ludilo” koje će se emitovati na dan utakmice 22.03.2013.godine. Tekst za pjesmu su napisali članovi radio Q tima Emin Dedić i Haris Islamović na kojoj i pjevaju uz svoje kolege Anesa Huseinspahića i Dinu Brljevca.

http://www.youtube.com/watch?v=uY9XJMkHejI&feature=player_detailpage