Komšić čestitao Dan Armije RBiH: Jedini historijski nasljednik antifašističke tradicije

Predsjednik Komsic

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je čestitku svim Bosancima i Hercegovcima povodom obilježavanja 15. aprila – Dana Armije RBiH.”Svim Bosancima i Hercegovcima čestitam 15. april – Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine. Kroz svoju borbu za očuvanje suvereniteta, teritorijalnog integriteta i međunarodnopravnog subjektiviteta, i kroz odbranu od agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu, Armija Republike Bosne i Hercegovine pokazala je da je jedini historijski nasljednik antifašističke tradicije na ovim prostorima. Tamo gdje je četrdesetih stala jedna generacija antifašista, devedesetih je nastavila druga”, poručio je Komšić.

Odbranivši domovinu u okvirima granica koje je utemeljilo Zemaljsko antifašističko vijeće narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine, Armija Republike Bosne i Hercegovine, koju su sačinjavali pripadnici svih bosanskohercegovačkih nacionalnosti, ujedno je odbranila ono što je Bosna i Hercegovina uvijek bila i uvijek će biti, a bila je, jeste i bit će domovina i država svih njenih građana.

“Petnaesti april jeste samo jedna prilika da se prisjetimo svih onih pripadnika i pripadnica Armije RBiH koji su, braneći svoju državu, dali najviše što su mogli za nju. Njihova žrtva obavezuje nas u tome da nikada ne odustanemo od zalaganja za sigurnu i prosperitetnu državu jednakopravnih građana, državu u kojoj ima mjesta za sve. Svim pripadnicima i pripadnicama Armije Republike Bosne i Hercegovine čestitam Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine, a onima koji danas nisu s nama, i njihovim porodicama, vječna slava i hvala”, navodi se u čestitci.

Source: klix.ba