Pero Mrnarević: Klanjam se žrtvama Ahmića

Hrvatski intelektualac  i slikar iz Dubrovnika, nezavisni kandidat na listi stranke Start na predstojećim izborima za Europski parlament Pero Mrnarević u subotu je posjetio selo Ahmiće u središnjoj Bosni i tamo odao počast žrtvama masakra što su ga nad bošnjačkim civilima 1993. počinili pripadnici Hrvatskog vijeća obrane (HVO).Kazao je kako je tamo došao u ime  “građanske i razumne Hrvatske” koja želi živjeti u miru, poštovanju i ljubavi sa svojim susjedima a da bi se to dogodilo potrebna je katarza uključujući priznaje odgovornosti za zločine počinjene u ime pogrešne politike. Kazao je i kako je nužno prestati provoditi politiku koja za cilj ima podjelu Bosne i Hercegovine.

“Ovdje u Ahmićima gdje je ta politika pokazala svoje najgore lice, gdje je 116 osoba, od kojih čak 32 žene i 11 djece i najmlađom tromjesečnom bebom zvjerski masakrirano, gdje su cijele obitelji izbrisane samo zbog drugačijeg obiteljskog imena i imena Boga kojem se mole, želim počiniteljima zločina poručiti ‘Ne u moje ime!’”, kazao je Mrnarević.Zločin u Ahmićima počinjen je 16. travnja 1993. Po zapovjednoj odgovornosti za taj je masakr na 25 godina zatvora osuđen nekadašnji čelnik Herceg-Bosne Dario Kordić.

Mrnarević je rođen u Dubrovniku 1977., diplomirao je na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti, magistrirao je na sveučilištu Cambridge a trenutačno je na doktorskom studiju iz politologije.

Voditelj je umjetničkog programa “Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika”.

Source: Tacno.net