Dodikovi eksperti se koriste lažima u negiranju genocida u Srebrenici

U petak 12. aprila, u prostorijama Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, počela je naučna konferencija “Srebrenica, stvarnost i manipulacije” u Organizaciji straješina Vojske Republike Srpske, Nezavisnog univerziteta Banjaluka i Instituta za istraživanje srpskih stradanja u 20. vijeku.

Autor: Srđan Puhalo

Kao pravi autošovinista željan da preispitam svoje stavove o Srebrenici, obučem se fino i zaputim na konferenciju. Stigao sam tamo kada su otišli Dodik i Cvijanovićeva tj. na radni dio. Prošao sam kroz skener za metal i obreo se u sali sa mnogo starih ljudi u odijelima i kravatama, što je konferenciju učinilo još više naučnijom i ozbiljnijom. Među učesnicima sam preopoznao organizatora prof. dr Zorana Kalinića, prof. dr Slobodana Župljanina, prof. Vitomir „metak u čelo“ Popović, Ljiljanu Bulatović, a poslije im se pridružio i Vinko VIKOM Perić.

Konferencija ko konferencija, 10 minuta priče, 5 minuta za pitanja i to je to. Govornici su se više ili manje držali teme, pitanja nije bilo jer svi znamo da je sud u Hagu antisrpski, da u Srebrenici nije bilo genocida i da smo izgubili propagandni rat jer su protiv nas bili Vatikan, Nijemci, Amerikanci… Bio sam na raznim naučnim skupovima ali na ovom skupu me je posebno dojmio advokat Toma Fila koji je na kraju svog izlaganja viknuo „Živjela Srbija“.

Ali to nije predmet ovog pisanija. U okviru konferecija odštampan je i zbornik radova pod nazivom “Srebrenica, stvarnost i manipulacija“. Bijela knjiga sa tvrdim koricama, a između korica 795 strana istine i nauke. Složićete se sa mnom da se na istini o Srebrenici ne smije štediti.

Naučni odbor konferencije čine prof. dr Slobodan Župljanin, akademik dr Jelena Guskova, akademik prof. Vitomir Popović, mr. Milorad Kojić i još neki vojnici i civili, prosto ne znaš jesu li im veće titule ili ljubav prema Radovanu Karadžiću.

U knjizi mnogo radova ali meni su za oko zapala dva bošnjačka rada. Prvi rad je specijaliste za bezbjednost i terorizam u BiH Dževada Galijaševića pod nazivom „Projekat islamske države u BiH i islamska deklaracija Alije Izetbegovića pokrenuli sukobe“. Kao što vidite Dževad je potpuno promašio temu. Drugi rad je potpisao dipl. ing i publicista Ibran Mustafić pod nazivom „Sarajevski scenario planiranog haosa u Srebrenici“.

A tek da vidite ludila od informacija o autoru.

I ja krenem da čitam članak dobrog Bošnje Ibrana Mustafića i sve mi nešto čudno, ali šta? Cijeli članak je napisan u trećem licu i evo kako to izgleda:

„Na ove njegove riječi Ibran je zanijemio. Avdija Hadrović, poslanik i član IO grada Sarajeva, kao iz topa zavika „Treba i sa njima ratovati!“ a onda slijedi „Alija je rekao da bi to bilo to i da se sastanak završava. Na to je Ibran dobacio….“

Čitao sam mnoge naučne članke o svemu i svačemu, ali nikad nisam doživio da autor članka piše o sebi, ili bilo kome drugom, u trećem licu jednine.

Naravno, ne bude meni mrsko i u subotu kontaktiram Ibrana Mustafića i pitam da li je napisao ovaj rad u zborniku? Odgovor dobijem u roku od sat vremena i u njemu stoji ovo „Dakle, niti sam šta pisao, niti znam šta je napisano“.

Ja se šokirao, imamo orginalni naučni rad koji je neko napisao i potpisao Mustafića. I ne samo da imamo članak koji nije napisao, već imamo Ibrana Mustafića najavljenog kao jednog od govornika u subotu 13. aprila od 9 i 30 do 11 i 20h.

Kako je moguće da u jednom zborniku radova koji želi da dođe do istine imamo falsifikat?

Eto moguće je, jer moramo odbraniti istinu o Srebrenici.

Sada se nameću neka vrlo važna pitanja:

• Ko je autor teksta „Sarajevski scenario planiranog haosa u Srebrenici“, kada to nije potpisani Ibran Mustafić?

• Kako se taj tekst uopšte našao u zborniku?

• Da li će neko da odgovara zbog ovog falsifikata?

• Kako da vjerujem u sve ostale članke i onom u člancima, ako je priređivač zbornika falsifikovao cijeli jedan članak?

• Ako se ovako laže u zborniku, kako li se tek laže o Srebrenici?

• Zašto nema rada od Karganovića, kada je on jedan od najpoznatijih i najskupljih stučnjaka za Srebrenicu?

P.S

Prvi Srbine Milorade Dodiče, da li shvataš da te neko grdno zajebava i uzima pare na Srebrenici. Ova konferecija i sve oko konferencije je koštala mnogo, a od nje nemamo nikakve koristi, baš kao što nemamo koristi od Karaganovića kome si onomad dao skoro dva miliona KM. Nećeš imati koristi ni od posebnih komisija za Srebrenicu i Sarajevo. Ako želiš dobro srpskom narodu u Republici Srpskoj, moraćeš rastjerati tu bagru oko sebe ili prestati da ih skupljaš i finansiraš. Oni ti neće dati nikakvu istinu o Srebrenici, već te samo brukaju i ovdje i po svijetu.

Organizatori konferencije su u završnom dokumentu naveli “Nikakve presude, pa i one Haškog suda, ne mogu biti prepreka za naučna istraživanja radi ustanovljenja cjelovite istine”.

Dragi moji „naučnici“ nemojte nas više braniti k’o Boga vas molim.

SOURCE: Frontal.ba