Adnan Gabeljić novi član prvaka SAD-a Kansas Cityja

Gabeljića je Kansas City izabrao na nedavno održanom nogometnom draftu kao studenta Univerziteta St. Louis za koji je uspješno igrao i današnji bh. reprezentativac Vedad Ibišević.

Njegovi roditelji porijeklom su iz Srebrenice odakle su tokom genocida izbjegli u Zagreb gdje je Adnan rođen. Nakon toga preselili su u Stuttgart da bi se na kraju skrasili u St. Louisu, gradu u kojem danas živi preko 70.000 bh. građana.

Gabeljić je po vokaciji napadač visok 191 centimetar koji može igrati i na krilnim pozicijama. Kako je kazao na ceremoniji drafta, ovo je klub u koji je želio ići te je zbog toga presretan.

“Ostvario sam svoj san. Ovo je jedan od najljepših trenutaka u mom životu“, kazao je Gabeljić nakon drafta koji je održan u Philadelphiji.

Novom akvizicijom presretan je i menadžer američkog nogometnog prvaka, Peter Vermes, koji u svojoj ekipi ima već nekoliko napadača. Ali, kako kaže, želio je drugačijeg igrača u napadu.

“Razlikuje se od ostalih napadača koje imamo. Visok je i snažan igrač, pogotovo u duelu”, kazao je Vermes koji je dodao da još uvijek nije odlučio da li će Gabeljića poslati na posudbu ili će ga zadržati u Kansasu.

“Naša filozofija zasniva se na tome da ne vršimo pritisak na nove igrače niti da im dajemo rokove za dokazivanje. Želimo im dati priliku da se grade kao nogometaši i da razumiju stil naše igre”, dodao je menadžer Kansas Cityja.

Ovaj 21-godišnjak protekle četiri sezone proveo je u klubu iz St. Louisa gdje je postigao devet golova i upisao sedam asistencija.

 

Source:Klix.ba