Novi princ predstavljen javnosti

Novopečeni roditelji, princ William i njegova supruga Kate Middleton, izašli su večeras iz bolnice sa svojim sinom, budućim prestolonasljednikom britanske krune, dok je ispred bolnice St. Mary na stotine ljudi čekalo da prvi put vidi novog člana kraljevske porodice.

Oduševljena masa pozdravila je porodicu aplauzima, a mladi kraljevski par je mahao okupljenima i uljudno odgovarao na pitanja brojnih novinara.

William je kazao da još uvijek nisu odlučili koje ime će dati djetetu, a na pitanje novinara na koga liči odgovorio je “Na Kate”, na što je vojvotkinja od Cambridgea dodala da ipak liči na oca.

“Jako je velik dječak, ima dobra pluća. Još se nismo odlučili za ime. Nadam se da će se sve što prije vratiti u normalu i da će bolnica nastavit s radom”, rekao je William.

William i Kate su se ranije zahvalili bolničkom osoblju na izvrsnoj njezi u posljednja 24 sata.

“Željeli bismo zahvaliti osoblju iz bolničkog krila Lindo i cijeloj bolnici St. Mary na predivnoj pažnji. Znamo da je ovo bio vrlo stresan period za bolnicu i želimo se zahvaliti svima, od osoblja, do pacijenata i posjetitelja, na razumijevanju”, objavio je kraljevski par u službenoj izjavi.

Podsjetimo, maleni prestolonasljednik rođen je jučer u 16:24 sati po lokalnom vremenu, a težak je 3.800 grama.